Maandagavond#42 – haven

Haven

Afgelopen seizoen was De Nwe Tijd ‘op drift’.

Samen met jullie hebben we gedobberd, licht gezocht, naar de horizon getuurd en woelig water doorzwommen, en dat elke keer op een nieuwe plek. Dus nu, voor deze laatste Maandagavond van dit seizoen is het tijd om ergens aan te komen. In onze haven; De Studio. Midden in het hart van Antwerpen gooien wij ons anker uit, en hopen daar nog een tijdje te blijven liggen.

We zijn er.

Dat is meteen ook het thema van de avond.
Er zijn.
Thuiskomen.
De haven.

Hoe ziet dat er uit? Een haven?
Is dat een grote logistieke verdeelplek met containers, of een plekje waar je tot rust komt, waar je thuis hoort? Waar je voelt dat je er eventjes of misschien wel altijd wilt blijven.

Lowie van Oers zal voor ons een nieuwe tekst schrijven over thuiskomen. Lowie van Oers (1987) is acteur en schrijver. In 2012 studeerde hij af aan de Arnhemse toneelschool, sindsdien speelde hij voor verschillende gezelschappen. In 2016 schreef hij zijn eerste toneelstuk, TURING, over de Britse wiskundige Alan Turing. 

En Les Âmes Perdues zorgt ervoor dat het een feestelijke avond wordt. Het Antwerps muziektheatercollectief van en met Naomi Beeldens (sopraan/percussie), Isaak Duerinck (piano/accordeon/zang) en Ewout Lehoucq (cello/zang) maakt brandhout van het muzikale hokjesdenken: van schlagers tot motetten, Dowland tot Dalida, schouwburg tot fumoir … Het kan allemaal!

Als jij ook zeker wil zijn van een plekje: reserveer dan gauw, en dan zien we elkaar 6 mei in de HAVEN!

PRAKTISCH

Inschrijven via ticketlink of info@denwetijd.be.