Vers van het Mes XL

Geannuleerd

© Anja Groten

De avond in De Nwe Tijd is geannuleerd.

 

De dichters van Vers van het Mes kun je wel nog ontdekken op 13/11 in Amsterdam en op 19/11 tijdens een online programma.

Vers van het Mes is een van de meest legendarische poëzieprogramma’s van de Lage Landen. Het wordt al sinds 2003 georganiseerd en besteedt aandacht aan nog niet gedebuteerde dichters.

Voor deze veertigste editie selecteerde de jury Renske Marike van Dijk, Babeth Fonchie, Daan Janssens en Manon De Sutter. Zij schreven een ‘kleine poëtica’, waarin ze zich uitspreken over hun rol in het poëzielandschap, en treden dit najaar op in Vlaanderen en Nederland. Kom een glimp opvangen van de toekomst van de poëzie!

© Anja Groten (affichebeeld)

Meer over de dichters

Babeth Fonchie is dichter, kunstenaar en jurist. In haar kunst staan kwetsbaarheid, zoektochten en de rauwe versie van het leven centraal. Zij is regelmatig te vinden op het podium met haar poëzie en zoekt in verschillende vormen de verbinding op met haar medemens. Naast het schrijven, ook door middel van de schilderkunst. Op het eerste gezicht spreekt haar uitdrukking boekdelen, maar ze verzoekt mensen ook een blik op de tweede indruk te werpen. Als haar mimiek in rust is, groeit er aan haar de binnenwanden van haar huid een nieuw gedicht. Sinds het najaar van 2019 is zij huisdichter van online feministisch magazine LilithMag.

Daan Janssens (1994) woont en werkt in Antwerpen. Hij is productiemedewerker bij de literaire organisatie VONK & Zonen en daarnaast ook dichter. In januari 2017 werd hij voor twee jaar aangesteld als eerste stadsdichter van zijn geboortestad Hoogstraten. In het kader hiervan werkte hij aan verschillende lokale projecten om de inwoners van de stad meer bekend te maken met poëzie. Vandaag vult hij zijn tijd als schrijver met het onderzoeken van zijn persoonlijke verhouding ten opzichte van de taal en zijn omgeving.

Manon De Sutter verwierf een master in de audiovisuele kunsten aan het KASK te Gent. Naast het schrijven aan een nieuwe film, speelt ze muziek bij de band Neo Pan, bouwt ze aan een hoofdkwartier met haar filmcollectief, en stelt ze poëtische cahiers samen met het collectief BRAAK. Zowel in beeld als met woord laat ze licht vallen op een wereld die verbinding legt tussen wat was en komt, wat zich verschuilt in de geest en achter het land. Ze woont en werkt op Hoogte Honderd in Brussel.

Renske Marike van Dijk (1995) – schrijft poëzie, muziek en toneelstukken. Studeert dit jaar af aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU. Schrijft op dit moment een plotloos drama over een vissersdorp dat in zee dreigt te storten en doet onderzoek naar de relatie tussen bomen en schrijvers. Maakte vorig jaar in Hollands Maandblad haar literaire debuut.

 

Organisatie: deBuren en Perdu, in samenwerking met ZINK