De Nwe Tijd gaat weer naar zee!

Nog meer zomernieuws! Nog meer festivals! Je vindt ons niet alleen op Zomer van Antwerpen, maar op Theater Aan Zee. Op zondag 30 juli en maandag 31 juli brengen we onze scenario-afdeling voor burgers opnieuw tot leven tijdens De zaak Shell. Daarnaast organiseren we twee verschillende Maandagavonden aan zee op woensdag 2 en donderdag 3 augustus. Vertrekkend vanuit de thema’s van TAZ 2023 schrijven Rebekka de Wit, Suzanne Grotenhuis, Ellis Meeusen en Freek Vielen niet één maar twee nieuwe teksten.

DE ZAAK SHELL

Op 26 mei werd Royal Dutch Shell Op 22 maart ging Royal Dutch Shell in beroep. Een stijging van 1,5°C is al niet meer te vermijden, de zeespiegel stijgt, de aarde droogt uit. Wie is verantwoordelijk en vooral wie moet er handelen? De voorstelling werd al gemaakt in 2021, maar blijft razend relevant en jammer genoeg nog steeds brandend actueel. De zaak Shell met zicht op zee en de ondergaande zon maak je mee op 30 en 31 juli telkens om 21u.

MAANDAGAVOND AAN ZEE

In de afgelopen 7 jaar groeide de maandagavonden uit tot een vaste waarde in de Antwerpse cultuur-scene, waar vele performers, muzikanten, bands, wetenschappers en experten het kleine podium deelden met de artistieke kern van de nwe tijd. 

Speciaal voor Theater Aan Zee creëren we nu voor het eerst de Maandagavonden aan Zee. Twee verschillende avonden rond het thema ‘Raak me, bemin en betoog’ met verschillende gasten, twee keer nieuwe muziek en nieuwe teksten van Grotenhuis, Vielen en de Wit, bijgestaan door Ellis Meeusen. En natuurlijk met verse soep.

Tickets zijn te koop vanaf 13 juni om 10u. Bekijk ook zeker even de rest van het programma!