Rebekka de Wit

Rebekka de Wit - fotograaf Alexander Daems

Rebekka de Wit (Santiago de Chile, 1985) studeerde in 2011 af aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, afdeling woordkunst. In 2012 stond ze met twee voorstellingen op Theater aan Zee, die allebei in de prijzen vielen. Haar zelfgeschreven afstudeermonoloog Hoe dit het verhaal werd  won de KBC-TAZ Jongtheaterprijs en de theatertekst werd gepubliceerd bij Uitgeverij Bebuquin. De voorstelling Stel je voor, ik zoek een staat won de SABAM schrijfprijs. Daaruit kwam Heimat voort, een voorstelling die geselecteerd werd voor Circuit X.

In 2013 maakte ze in een coproductie tussen deTijd en deSingel Ik weet er te weinig van. In 2014 kwam Presentatie van een ongecensureerd moppenboek (productie: d e t h e a t e r m a k e r en deSingel). Haar werk werd verder gepubliceerd in Das Magazin, de Morgen, De Dietsche Warande en Belfort. Ze schreef een citybook over Venetië en Antwerpen voor het Vlaams Nederlands huis deBuren.

In de zomer van 2015 verscheen haar debuutroman We komen nog een wonder tekort bij Uitgeverij Atlas/ContactSamen met Maud Vanhauwaert maakte zij de bij Behoud de Begeerte de 33ste editie van de Geletterde Mensen. Ze is vaste columnist voor Rekto:Verso. Sinds 2014 is ze als gastdocent verbonden aan de Hogeschool Antwerpen.

Samen met Freek Vielen en Suzanne Grotenhuis vormt ze sinds januari 2017 de artistieke leiding van De Nwe Tijd. Samen met het Nederlandse collectief Tijdelijke Samenscholing maakte ze de voorstelling We take it from here (2017) Vorig seizoen maakte ze, mede met Anoek Nuyens, de theaterproductie Tenzij je een beter plan hebt (Frascati/De Nwe Tijd) en schreef ze samen met Willem de Wolf het toneelstuk ForsterHuberHeyne.