De Nwe Tijd zoekt nieuwe bestuursleden

grafisch beeld 'vacature nwe bestuursleden'

Heb jij affiniteit met het werk van De Nwe Tijd, ben je in staat om minstens drie keer per jaar te vergaderen en beschik je over relevante kennis of ervaring? Dan zijn we misschien wel op zoek naar jou. De Nwe Tijd zoekt namelijk twee nieuwe bestuursleden.

De Nwe Tijd is een Antwerps theaterhuis onder leiding van Suzanne Grotenhuis en Freek Vielen. Wij maken talig theater voor zowel een jong als een volwassen publiek. Naast dat theater organiseren wij regelmatig avonden waarop we gasten en muzikanten uitnodigen en nieuw werk voorlezen.

Het bestuur is de werkgever van de artistieke leiders en draagt zorg voor het handhaven van de Bestuurscode Cultuur. Het bespreken van grote strategische lijnen en het vaststellen van de begroting gaat hand in hand met het gevraagd en ongevraagd adviseren over de artistieke koers. Het bestuur werkt collegiaal samen en nam de afgelopen jaren altijd beslissingen op basis van een breed gedeelde consensus. Onze statuten en intern/huishoudelijk reglement vind je hier.

Door de veranderingen in ons bestuur zoeken wij vooral mensen die momenteel een actieve rol in het theaterlandschap hebben. Dus ben je maker, speler, programmator, journalist of ben je op andere wijze professioneel betrokken bij het theater, aarzel dan niet om je kandidaat te stellen.

Heb je nog geen bestuurservaring maar lijkt het je wel leuk? Geen probleem, ons bestuur voldoet over voldoende ervaring om je in te werken en desgewenst te coachen.

Selectie en voorwaarden:

Mocht je zin hebben om het team van De Nwe Tijd te versterken mail dan voor 15 februari naar info@denwetijd.be Met een selectie van de geschikte kandidaten volgt eerst een online sollicitatiegesprek. Het betreft een onbezoldigde functie. Reiskosten worden wel vergoed.

Het bestuur van De Nwe Tijd wil de samenleving waarin wij leven zo goed mogelijk weerspiegelen. We nodigen kandidaten van elke achtergrond, leeftijd en levenswandel van harte uit om te solliciteren. Bij de selectie van nieuwe bestuurders zal de voorkeur uitgaan naar kandidaten met profielen die op dat moment ondervertegenwoordigd zijn.