Nieuws

 • Een prachtige audio-reportage op Epresso (Klara)

  Net voor de premiere kondigde Espresso (Klara), (v), de nieuwe voorstelling van Freek en Rosa aan. De reportage werd een audiotrailer. Veel meer kunnen we er niet over zeggen, behalve dat ze prachtig is en je ze hier kan beluisteren.

  5 maart 2024
 • "Vorige week was ik op een lezing van de nieuwe voorstelling van De Nwe Tijd, (v), waarin vijf vrouwen genereus over hun leven vertellen en onvermijdelijk ging dat ook over al die handen die op hun lichamen waren geweest zonder dat ze dat wilden. Verplichte kost, de voorstelling, wat mij …

  27 februari 2024
 • Freek, Brenda en Evgenia waren te gast bij Bent Van Looy tijdens Culture Club op Radio 1

  “Wat mij opviel, was de herkenbaarheid van bepaalde verhalen. We komen allemaal uit verschillende hoeken, contexten en toch zijn er bepaalde fundamentele, essentiële dingen, die we in onze verhalen allemaal herkenden. En dat werkte empowerend, of verenigend.” (Evgenia)
  Freek Vielen, Brenda Corijn en Evgenia Brendes waren te gast bij Bent Van Looy in Culture Club op Radio 1. De volledige aflevering kan je nu hier beluisteren.

  25 februari 2024
 • Heb jij affiniteit met het werk van De Nwe Tijd, ben je in staat om minstens drie keer per jaar te vergaderen en beschik je over relevante kennis of ervaring? Dan zijn we misschien wel op zoek naar jou. De Nwe Tijd zoekt namelijk twee nieuwe bestuursleden. De Nwe Tijd is …

  17 januari 2024
 • Door een samenloop van omstandigheden zal de Maandagavond van december verzet worden naar een later moment. Meer informatie over wanneer de eerstvolgende Maandagavond is, volgt binnenkort.

  2 december 2023
 • Suzanne Grotenhuis sprak met Anke Van Meer over haar boek 'Waar zijn de wolken' en Sofie Lemaire gaat dieper in op de thema's uit het boek in 'De wereld van Sofie'.

  30 november 2023
 • Op Maandagavond#39, een avond vol kaarslicht en warme woorden, maakten we samen met het publiek een gedicht. We verzamelden mooie zinnen en gedachtes die troost bieden. Een beetje licht op een druilerige dag... Het volledige gedicht lees je hier.

  14 november 2023
 • Suzanne over haar boek: 'Waar zijn de wolken'

  ‘Vandaag moet je vooral de allerbeste versie van jezelf worden. Vreselijk. Neem een kind dat door een erg moeilijke fase gaat. Daarvan verwacht je toch ook niet dat het begrijpt wat er in zijn hoofd gebeurt, dat netjes kan uitleggen én er ook nog eens zelf een oplossing voor kan verzinnen?’

  In haar eerste boek pleit Suzanne voor minder zelfzorg en meer zorg voor elkaar. In dit kwetsbare interview voor De Standaard praat ze met Nathalie Carpentier over zelfzorg, over professionele zorg en over wat we kunnen betekenen voor elkaar. Het volledige interview lees je hier.

  2 oktober 2023
 • 'De zaak Shell' en 'Maandagavond aan zee' op TAZ

  Nog meer zomernieuws! Nog meer festivals! Je vindt ons niet alleen op Zomer van Antwerpen, maar op Theater Aan Zee. Op zondag 30 juli en maandag 31 juli brengen we onze scenario-afdeling voor burgers opnieuw tot leven tijdens De zaak Shell. Daarnaast organiseren we twee verschillende Maandagavonden aan zee op woensdag 2 en donderdag 3 augustus. Vertrekkend vanuit de thema's van TAZ 2023 schrijven Rebekka de Wit, Suzanne Grotenhuis, Ellis Meeusen en Freek Vielen niet één maar twee nieuwe teksten.

  8 juni 2023
 • Het theaterseizoen lijkt langzamerhand tot een einde te komen. Daar is de zomer.  Tijd om de theaterzalen te verlaten en de buitenlucht op te zoeken. Tijd voor de theaterfestivals. Suzanne coacht twee theatermakers bij het maken van hun voorstelling en beidn zijn te zien tijdens de Zomer van Antwerpen.

  Pleun van Engelen duikt in het leven van Achilles en gaat op zoek naar zijn minder bekende kanten. In een razende en komische ‘stand-up-tragedy’ gaat ze op zoek naar de kwetsbaarheid van een onverwoestbare held. Wat doe je als je grote voorbeeld dagenlang zit te huilen in zijn tent? Hebben we nog iets aan oude verhalen of voeren we ze beter af? Liefs, Achilles is in juli een maand lang te zien in Zandvliet. Meer info vind je hier.

  In juli 2022 hing Johannes Lievens een week lang rond in Parc Montsouris, een prachtig park in het zuiden van Parijs. Hij sprak er mensen aan om met hem te praten over eenzaamheid en nodigde hen uit om op het einde van de week samen rond een vuur te komen zitten. In augustus verwelkomt hij jou aan het kampvuur. Je vindt hem tussen de appartementsblokken op Linkeroever. Alle praktische info over De eenzame stad vind je hier.

  27 mei 2023
 • De zin van Freek Vielen

  Vergezeld van een oude Hasselblad-camera reist Alexia Leysen voor De Standaard van mens tot mens, op zoek naar ieders comfort words: woorden die kracht geven wanneer het leven moeilijk doet. ‘Omdat je al van geluk mag spreken als je een paar keer kan niezen in dit korte leven, is het essentieel …

  27 april 2023
 • Suzanne Grotenhuis schrijft een maand lang elke week een column voor De Standaard

  Afgelopen donderdag ontplofte mijn telefoon. Of ja, ontploft ... Mij wordt vaak verweten (lees: door mijn ouders) dat ik overdrijf. Dus ik moet het misschien even nuanceren. Het was geen harde knal met vuurvonken. Nee, mijn telefoon werd gewoon heel erg heet en de achterkant floepte een klein beetje naar …

  27 april 2023
1 2 3 14