Nieuws

 • Doe de groeten aan de ganzen in het Noorderzonfestival

  Na de speelreeks in hetpaleis gaat "Doe de groeten aan de ganzen" in het voorjaar van 2020 op tournee.

  Lees verder

  Op 18 en 19  augustus is deze voorstelling uitzonderlijk te zien op het Noorderzonfestival in Groningen. En wel in een echte circustent!

  Voor meer info, klik hier.

  18 juni 2019
 • De Futuristen

  De Nwe Tijd bouwt mee met de Orde van de Dag aan de stad van de toekomst

  "De Futuristen" is een zinderende, muzikale, theatrale denkexercitie die zich elke avond opnieuw ter plekke ontvouwt.

  Lees verder

  Vanaf 14 juni maken De Futuristen elke avond in een grote bamboe dome op het Noordvaarder strand van West-Terschelling in negen dagen negen voorstellingen. Geïnspireerd door technologische ontwikkelingen wordt de wereld in het jaar 2129 geschetst. Hoe zullen we eten, liefhebben, reizen, sterven, verzorgen, bidden, werken, leren en vechten in de wereld van morgen?

  Aan de hand van deze thema’s wordt elke middag afgetrapt met Futuristen: De Talkshow, waarin met uitvinders en toekomstige Nobelprijswinnaars een futuristische wereld wordt uitgedacht. Elke avond (om 21.45 uur) ontvouwt zich een avondvullende theatervoorstelling rondom het thema van die dag.

  De Futuristen is een coproductie van Nieuw Utrechts Toneel, De Nwe Tijd, Het Zuidelijk Toneel en met de makers van Orde van de Dag.

  Klik hier voor meer info.

  14 juni 2019
 • “Zo gaat het” van Freek Vielen op Oerol

  van 14 t/m 22 juni, dagelijks om 13.30 uur - Oerol Festival op Terschelling

  In dezelfde dome als de talkshow en de avondvoorstelling van De Futuristen spelen Freek Vielen en Harald Austbø elke middag de muzikale monoloog "Zo gaat het".

  Lees verder

  Voor deze nieuwe tekst las Freek al zijn vroeger werk en doet hij een poging tot doordenken, samenvatten en scherpstellen. Verwacht u aan een nieuwe compositie, met veel citaten. Niet alleen uit zijn eigen werk, maar ook uit dat van Knausgard, Barnes en Vonnegut.

  Samen met de cello en human beatbox van Harald Austbø wordt Zo gaat het een troostend en poëtisch theateressay over maakbaarheid, machteloosheid en de waarde van boeken als je leven op scherp komt te staan.

  En natuurlijk ook over kleine groene mannetjes in de vorm van een gootsteenontstopper die kunnen tijdreizen. Zo gaat het.

  Voor meer info, klik hier.

  14 juni 2019
 • “ForsterHuberHeyne” op Theater aan Zee

  Start ticketverkoop op 17 juni om 10.00 uur

  Rebekka de Wit en Willem de Wolf schreven de tekst die werd genomineerd voor de Toneelschrijfprijs 2018 en bejubeld om zijn uitzonderlijke kwaliteiten.

  Lees verder

  Suzanne Grotenhuis, Vincent Dobbema en Willem de Wolf speelden alsof hun leven er van afhing. En nu is ForsterHuberHeyne op 6 augustus (om 14.30 en 20.30 uur) voor het laatst te zien. En wel op Theater aan Zee. Haast u dus voor kaartjes. ForsterHuberHeyne is een coproductie van Staatstheater Mainz, Cie de KOE en De Nwe Tijd.

  Klik hier, voor meer info

  14 juni 2019
 • So it Goes

  in Eye Filmmuseum te Amsterdam op 17 mei om 20.00 uur

  In tien theatrale ‘songs’ onderzoekt Vielen de vraag waarom mensen elkaar moedwillig pijn blijven doen en geweld en gruwel uitlokken.

  Lees verder

  Klik hier voor meer info.

  18 april 2019
 • Doe de groeten aan de ganzen

  Zie hier de teaser.

  Lees verder

  Wie nieuwsgierig is naar Doe de groeten aan de ganzen, kan hier de repetitiebeelden al bekijken.

  De voorstelling speelt van 28 maart t/m 7 april in hetpaleis. Reserveren via deze link.

  20 maart 2019
 • Maandagavond van 4 maart geannuleerd

  De Maandagvond van a.s. maandag 4 maart gaat niet door.

  Lees verder

  Vandaag is er door de artistiek ploeg besloten dat de Maandagavond van 4 maart niet doorgaat. Rebekka zit met de deadline voor haar nieuwe boek, Freek is druk aan het repeteren aan zijn nieuwe voorstelling en Suzanne is nog met ouderschapsverlof. Niet getreurd: op 1 april zijn ze voltallig terug met de Maandagavond#19 – over burgerschap.

  Heel graag tot dan!

  (Of natuurlijk eerder op een van de andere activiteiten.)

   

  26 februari 2019
 • eenmalige voorstelling van het nieuwe boek van Rebekka de Wit

  Op 26 april presenteert Rebekka de Wit met een boekvoorstelling haar essaybundel "Afhankelijkheidsverklaring" in de Brakke Grond te Amsterdam.

  12 februari 2019
 • Brainwash Talk met Rebekka de Wit

  Het grotere geheel

  Op 10 maart gaf Rebekka een Brainwash Talk, in de Brakke Grond in Amsterdam.

  Lees verder

  Afhankelijkheid wordt gezien als een vorm van falen, zegt schrijver en theatermaker Rebekka de Wit. Veel liever zijn we onafhankelijk, want dan zijn we sterk en de moeite waard. Maar in ons blinde streven naar onafhankelijkheid blijft een andere waarheid over onszelf onderbelicht. Een gesprek over de gevangenis, de doe-het-zelf-zaak en over de vraag of zwijgen een vorm van daadkracht is. Voor meer info ga naar:  brainwash podium voor verrassende ideeën.

  Via onderstaande link kan je haar “Talk” bekijken.

  https://www.human.nl/brainwash/kijk/overzicht/brainwash-talks/14-april.html

   

  11 februari 2019
 • Doe de groeten aan de ganzen

  de repetities zijn begonnen

  Precies één jaar geleden ging de hond van een broer en zus dood. En dus vieren ze feest. De taart is net aangesneden, de limonade uitgeschonken wanneer de bel gaat. …

  Lees verder

  Afgelopen maandag zijn de repetities gestart van Doe de groeten aan de ganzen, de nieuwe jeugdtheatervoorstelling die in coproductie met hetpaleis wordt gecreëerd. De regie is in handen van Freek Vielen. De rollen van broer en zus worden resp. vertolkt door Tim David en Margo Verhoeven. Danny Ronaldo speelt De Dood. Voor meer informatie zie de website.

   

   

  11 februari 2019
 • De Zaak Shell

  Op 25 november om 11.00 uur wordt de "Monoloog van de consument" gebracht in Kaaitheater (Brussel) en op 30 november vindt om 20.30 uur in Frascati (Amsterdam) de kick-off plaats …

  Lees verder

  Repetities voor de werkelijkheid.

  In reactie op Tenzij je een beter plan hebt (2017, Frascati Producties & De Nwe Tijd/De Coproducers), over de veranderende relatie tussen mens, dier, natuur en ding, vroeg de Nederlandse ngo Milieudefensie Anoek Nuyens en Rebekka de Wit mee te werken aan een rechtszaak die zij aanspannen tegen Shell. Parallel aan de lopende klimaatzaak zullen Nuyens en De Wit een serie pre-enactments uitbrengen waarin de meest prangende kwesties en ethische dilemma’s van deze klimaatzaak aan de orde komen. Want wie is er nu eigenlijk precies verantwoordelijk voor klimaatverandering? Diverse delen zullen komend seizoen ad-hoc op onverwachte momenten en diverse plekken in het land te zien zijn. Er is nu ook een website over deze zaak.

  8 november 2018
 • Hoe ontstaat een theatercollectief?

  Door welke krachten wordt het gedreven?

  Op zondag 16 december om 16.00 uur nodigen Freek Vielen en d e t h e a t e r m a k e r (werkplaats voor nieuw theatertalent) in …

  Lees verder

  Freek Vielen onderkent een vorm van romantiek in het collectieve werken vandaag. Hij herkent elementen uit de romantische schilderkunst waarbij het individu in perspectief staat tot hetgeen zich ‘in de verte’ afspeelt. De blik ligt weg van het hier en nu.  Zowel in het podiumwerk van De Nieuwe Tijd als in het werk van BOG. ziet hij een vorm van neo-romantiek, met personages die zich niet zozeer ten opzichte van hun medemens of medespeler verhouden maar eerder ten opzichte universele thema’s. Kunnen we spreken van een tendens? Waarin onderscheidt het theatercollectief vandaag zich van dat van vorige generaties?

  5 november 2018