Nieuws

 • So it Goes

  in Eye Filmmuseum te Amsterdam op 17 mei om 20.00 uur

  In tien theatrale ‘songs’ onderzoekt Vielen de vraag waarom mensen elkaar moedwillig pijn blijven doen en geweld en gruwel uitlokken.

  Lees verder

  Klik hier voor meer info.

  18 april 2019
 • Doe de groeten aan de ganzen

  Zie hier de teaser.

  Lees verder

  Wie nieuwsgierig is naar Doe de groeten aan de ganzen, kan hier de repetitiebeelden al bekijken.

  De voorstelling speelt van 28 maart t/m 7 april in hetpaleis. Reserveren via deze link.

  20 maart 2019
 • Maandagavond van 4 maart geannuleerd

  De Maandagvond van a.s. maandag 4 maart gaat niet door.

  Lees verder

  Vandaag is er door de artistiek ploeg besloten dat de Maandagavond van 4 maart niet doorgaat. Rebekka zit met de deadline voor haar nieuwe boek, Freek is druk aan het repeteren aan zijn nieuwe voorstelling en Suzanne is nog met ouderschapsverlof. Niet getreurd: op 1 april zijn ze voltallig terug met de Maandagavond#19 – over burgerschap.

  Heel graag tot dan!

  (Of natuurlijk eerder op een van de andere activiteiten.)

   

  26 februari 2019
 • eenmalige voorstelling van het nieuwe boek van Rebekka de Wit

  Op 26 april presenteert Rebekka de Wit met een boekvoorstelling haar essaybundel "Afhankelijkheidsverklaring" in de Brakke Grond te Amsterdam.

  12 februari 2019
 • Brainwash Talk met Rebekka de Wit

  Het grotere geheel

  Op 10 maart gaf Rebekka een Brainwash Talk, in de Brakke Grond in Amsterdam.

  Lees verder

  Afhankelijkheid wordt gezien als een vorm van falen, zegt schrijver en theatermaker Rebekka de Wit. Veel liever zijn we onafhankelijk, want dan zijn we sterk en de moeite waard. Maar in ons blinde streven naar onafhankelijkheid blijft een andere waarheid over onszelf onderbelicht. Een gesprek over de gevangenis, de doe-het-zelf-zaak en over de vraag of zwijgen een vorm van daadkracht is. Voor meer info ga naar:  brainwash podium voor verrassende ideeën.

  Via onderstaande link kan je haar “Talk” bekijken.

  https://www.human.nl/brainwash/kijk/overzicht/brainwash-talks/14-april.html

   

  11 februari 2019
 • Doe de groeten aan de ganzen

  de repetities zijn begonnen

  Precies één jaar geleden ging de hond van een broer en zus dood. En dus vieren ze feest. De taart is net aangesneden, de limonade uitgeschonken wanneer de bel gaat. …

  Lees verder

  Afgelopen maandag zijn de repetities gestart van Doe de groeten aan de ganzen, de nieuwe jeugdtheatervoorstelling die in coproductie met hetpaleis wordt gecreëerd. De regie is in handen van Freek Vielen. De rollen van broer en zus worden resp. vertolkt door Tim David en Margo Verhoeven. Danny Ronaldo speelt De Dood. Voor meer informatie zie de website.

   

   

  11 februari 2019
 • De Zaak Shell

  Op 25 november om 11.00 uur wordt de "Monoloog van de consument" gebracht in Kaaitheater (Brussel) en op 30 november vindt om 20.30 uur in Frascati (Amsterdam) de kick-off plaats …

  Lees verder

  Repetities voor de werkelijkheid.

  In reactie op Tenzij je een beter plan hebt (2017, Frascati Producties & De Nwe Tijd/De Coproducers), over de veranderende relatie tussen mens, dier, natuur en ding, vroeg de Nederlandse ngo Milieudefensie Anoek Nuyens en Rebekka de Wit mee te werken aan een rechtszaak die zij aanspannen tegen Shell. Parallel aan de lopende klimaatzaak zullen Nuyens en De Wit een serie pre-enactments uitbrengen waarin de meest prangende kwesties en ethische dilemma’s van deze klimaatzaak aan de orde komen. Want wie is er nu eigenlijk precies verantwoordelijk voor klimaatverandering? Diverse delen zullen komend seizoen ad-hoc op onverwachte momenten en diverse plekken in het land te zien zijn. Er is nu ook een website over deze zaak.

  8 november 2018
 • Hoe ontstaat een theatercollectief?

  Door welke krachten wordt het gedreven?

  Op zondag 16 december om 16.00 uur nodigen Freek Vielen en d e t h e a t e r m a k e r (werkplaats voor nieuw theatertalent) in …

  Lees verder

  Freek Vielen onderkent een vorm van romantiek in het collectieve werken vandaag. Hij herkent elementen uit de romantische schilderkunst waarbij het individu in perspectief staat tot hetgeen zich ‘in de verte’ afspeelt. De blik ligt weg van het hier en nu.  Zowel in het podiumwerk van De Nieuwe Tijd als in het werk van BOG. ziet hij een vorm van neo-romantiek, met personages die zich niet zozeer ten opzichte van hun medemens of medespeler verhouden maar eerder ten opzichte universele thema’s. Kunnen we spreken van een tendens? Waarin onderscheidt het theatercollectief vandaag zich van dat van vorige generaties?

  5 november 2018
 • “Heimat 3” bij ATV

  Interview met Suzanne Grotenhuis over "Heimat 3".

  Lees verder

  Suzanne Grotenhuis werd geïnterviewd door ATV over Heimat 3 en zij sprak over James Wood, die centraal staat in de voorstelling, en over eenzaamheid.

  A.s. zaterdag 27 oktober is Vlaamse première in de Arenberg Schouwburg te Antwerpen.

   

  23 oktober 2018
 • De Week van de eenzaamheid

  Wat is de rol van technologie bij het doorbreken van eenzaamheid?

  Kan je met technologie eenzaamheid doorbreken? Zijn jouw Facebook-vrienden ook je echte vrienden? Dit en nog vele andere vragen kwamen ter sprake in het programma dat Pakhuis de Zwijger had …

  Lees verder

  Afgelopen week was de Week van de Eenzaamheid. In Amsterdam organiseerde Pakhuis de Zwijger een avond met als titel Digitaal Contact. Naast verschillende gastsprekers was ook Rebekka van de partij. Zij deed een scène uit de voorstelling Heimat 3. Via onderstaande link is de avond her te beleven: https://youtu.be/H6vY8RrYohY

   

   

   

   

  9 oktober 2018
 • Interview met Rebekka de Wit en Freek Vielen

  Eenzaamheid in het YouTube-tijdperk

  In de aanloop naar de Nederlandse première van "Heimat 3" in de Brakke Grond in Amsterdam, sprak Margriet Prinssen met de makers.

  Lees verder

  “Het theater is bij uitstek een plek waar mensen bij elkaar komen, waar ze hun telefoon uit moeten zetten, waar het even stil is. In die zin is onze voorstelling ook een ode aan het theater en theaterbezoek een antidotum tegen eenzaamheid. Theater biedt troost en hoop, en dan bedoel ik eigenlijk vooral theater als ruimte. Dat is wat de drie Heimat-voorstellingen, hoe verschillend ook, gemeen hebben. Ze vormen een doorlopend onderzoek naar verbondenheid.”

  Wil je meer lezen: https://www.brakkegrond.nl/nieuws/interview-de-nwe-tijd-over-heimat-3

  5 oktober 2018
 • Brilschans by night

  De Nwe Tijd speelt mee in Brilschansfestival "Nocturne" van CCBe.

  Lees verder

  Vanavond om 19.30 uur gaat Nocturne in het Brilschanspark in Berchem van start. De Nwe Tijd speelt hierin een fragment uit de nieuwe voorstelling Heimat 3, die na de première op 27 oktober in de Arenberg, aan het eind van het seizoen op 29 mei 2019 nog terugkeert in CCBe. Druk op de link voor meer info over dit festival.

   

  foto’s: Victoriano Moreno

  15 september 2018