Nieuws

 • ForsterHuberHeyne

  "Kinderen van de revolutie"

  "ForsterHuberHeyne" op TAZ in Oostende.

  Lees verder

  Naar aanleiding van de voorstelling van ForsterHuberHeyne op TAZ, verscheen er op de valreep nog een recensie op pzazz, geschreven door Pieter T’Jonck.

  19 augustus 2019
 • De zaak Shell

  Op 21 september om 20.00 uur in Frascati te Amsterdam worden 3 pleidooien geënsceneerd: van de burgerbeweging, de overheid & toekomstige generaties.

  Lees verder

  Theatermakers Anoek Nuyens en Rebekka de Wit zijn een langdurige samenwerking aangegaan met Milieudefensie in het kader van een lopende rechtszaak tegen Shell. Milieudefensie klaagt de oliegigant aan voor klimaatverandering en eist dat deze stopt met zijn vervuilende activiteiten en de bedrijfsvoering radicaal aanpast. Voor deze unieke zaak onderzoeken Nuyens & De Wit in een serie pre-enactments de uiteenlopende perspectieven en stemmen. Deze betogen zullen de komende anderhalf jaar infiltreren in congressen, theaters en rechtszaken.

  concept en tekst Anoek Nuyens en Rebekka de Wit dramaturgie Freek Vielen foto Nationaal Archief/Collectie Spaarnestad/Tom Bouman

  Voor meer info klik hier.

  9 augustus 2019
 • Danny Ronaldo genomineerd voor zijn rol in “Doe de groeten aan de ganzen”

  Genomineerd voor beste mannelijke theaterrol van afgelopen seizoen

  Lees verder

  De jeugdvoorstelling van Doe de groeten aan de ganzen (De Nwe Tijd/hetpaleis), geschreven en geregisseerd door Freek Vielen, werd in Knack vernoemd als 3e beste voorstelling van het afgelopen seizoen! Daarnaast is Danny Ronaldo één van de vijf genomineerden die in aanmerking komt voor de Theaterprijzen van de Acteursgilde. Op 7 september weten we, tijdens het Theaterfestival in Gent, wie de prijs in ontvangst mag nemen.

  27 juni 2019
 • Doe de groeten aan de ganzen in het Noorderzonfestival

  Na de speelreeks in hetpaleis gaat "Doe de groeten aan de ganzen" in het voorjaar van 2020 op tournee.

  Lees verder

  Op 18 en 19  augustus is deze voorstelling uitzonderlijk te zien op het Noorderzonfestival in Groningen. En wel in een echte circustent!

  Voor meer info, klik hier.

  18 juni 2019
 • De Futuristen

  De Nwe Tijd bouwt mee met de Orde van de Dag aan de stad van de toekomst

  "De Futuristen" is een zinderende, muzikale, theatrale denkexercitie die zich elke avond opnieuw ter plekke ontvouwt.

  Lees verder

  Vanaf 14 juni maken De Futuristen elke avond in een grote bamboe dome op het Noordvaarder strand van West-Terschelling in negen dagen negen voorstellingen. Geïnspireerd door technologische ontwikkelingen wordt de wereld in het jaar 2129 geschetst. Hoe zullen we eten, liefhebben, reizen, sterven, verzorgen, bidden, werken, leren en vechten in de wereld van morgen?

  Aan de hand van deze thema’s wordt elke middag afgetrapt met Futuristen: De Talkshow, waarin met uitvinders en toekomstige Nobelprijswinnaars een futuristische wereld wordt uitgedacht. Elke avond (om 21.45 uur) ontvouwt zich een avondvullende theatervoorstelling rondom het thema van die dag.

  De Futuristen is een coproductie van Nieuw Utrechts Toneel, De Nwe Tijd, Het Zuidelijk Toneel en met de makers van Orde van de Dag.

  Klik hier voor meer info.

  14 juni 2019
 • “Zo gaat het” van Freek Vielen op Oerol

  van 14 t/m 22 juni, dagelijks om 13.30 uur - Oerol Festival op Terschelling

  In dezelfde dome als de talkshow en de avondvoorstelling van De Futuristen spelen Freek Vielen en Harald Austbø elke middag de muzikale monoloog "Zo gaat het".

  Lees verder

  Voor deze nieuwe tekst las Freek al zijn vroeger werk en doet hij een poging tot doordenken, samenvatten en scherpstellen. Verwacht u aan een nieuwe compositie, met veel citaten. Niet alleen uit zijn eigen werk, maar ook uit dat van Knausgard, Barnes en Vonnegut.

  Samen met de cello en human beatbox van Harald Austbø wordt Zo gaat het een troostend en poëtisch theateressay over maakbaarheid, machteloosheid en de waarde van boeken als je leven op scherp komt te staan.

  En natuurlijk ook over kleine groene mannetjes in de vorm van een gootsteenontstopper die kunnen tijdreizen. Zo gaat het.

  Voor meer info, klik hier.

  14 juni 2019
 • “ForsterHuberHeyne” op Theater aan Zee

  Start ticketverkoop op 17 juni om 10.00 uur

  Rebekka de Wit en Willem de Wolf schreven de tekst die werd genomineerd voor de Toneelschrijfprijs 2018 en bejubeld om zijn uitzonderlijke kwaliteiten.

  Lees verder

  Suzanne Grotenhuis, Vincent Dobbema en Willem de Wolf speelden alsof hun leven er van afhing. En nu is ForsterHuberHeyne op 6 augustus (om 14.30 en 20.30 uur) voor het laatst te zien. En wel op Theater aan Zee. Haast u dus voor kaartjes. ForsterHuberHeyne is een coproductie van Staatstheater Mainz, Cie de KOE en De Nwe Tijd.

  Klik hier, voor meer info

  14 juni 2019
 • So it Goes

  in Eye Filmmuseum te Amsterdam op 17 mei om 20.00 uur

  In tien theatrale ‘songs’ onderzoekt Vielen de vraag waarom mensen elkaar moedwillig pijn blijven doen en geweld en gruwel uitlokken.

  Lees verder

  Klik hier voor meer info.

  18 april 2019
 • Doe de groeten aan de ganzen

  Zie hier de teaser.

  Lees verder

  Wie nieuwsgierig is naar Doe de groeten aan de ganzen, kan hier de repetitiebeelden al bekijken.

  De voorstelling speelt van 28 maart t/m 7 april in hetpaleis. Reserveren via deze link.

  20 maart 2019
 • Maandagavond van 4 maart geannuleerd

  De Maandagvond van a.s. maandag 4 maart gaat niet door.

  Lees verder

  Vandaag is er door de artistiek ploeg besloten dat de Maandagavond van 4 maart niet doorgaat. Rebekka zit met de deadline voor haar nieuwe boek, Freek is druk aan het repeteren aan zijn nieuwe voorstelling en Suzanne is nog met ouderschapsverlof. Niet getreurd: op 1 april zijn ze voltallig terug met de Maandagavond#19 – over burgerschap.

  Heel graag tot dan!

  (Of natuurlijk eerder op een van de andere activiteiten.)

   

  26 februari 2019
 • Afhankelijkheids verklaring

  eenmalige voorstelling van het nieuwe boek van Rebekka de Wit

  Op 26 april presenteert Rebekka de Wit met een boekvoorstelling haar essaybundel "Afhankelijkheidsverklaring" in de Brakke Grond te Amsterdam.

  Lees verder

  Op 26 april presenteert Rebekka de Wit met een boekvoorstelling haar essaybundel Afhankelijkheidsverklaring.

  Deze bundel legt bloot wat onze vanzelfsprekendheden verzwijgen en komt tot pijnlijke conclusies over hoe (on)vrij, (on)afhankelijk en (on)geëmancipeerd we eigenlijk zijn.

  Voor meer info zie: website.

  12 februari 2019
 • Brainwash Talk met Rebekka de Wit

  Het grotere geheel

  Op 10 maart gaf Rebekka een Brainwash Talk, in de Brakke Grond in Amsterdam.

  Lees verder

  Afhankelijkheid wordt gezien als een vorm van falen, zegt schrijver en theatermaker Rebekka de Wit. Veel liever zijn we onafhankelijk, want dan zijn we sterk en de moeite waard. Maar in ons blinde streven naar onafhankelijkheid blijft een andere waarheid over onszelf onderbelicht. Een gesprek over de gevangenis, de doe-het-zelf-zaak en over de vraag of zwijgen een vorm van daadkracht is. Voor meer info ga naar:  brainwash podium voor verrassende ideeën.

  Via onderstaande link kan je haar “Talk” bekijken.

  https://www.human.nl/brainwash/kijk/overzicht/brainwash-talks/14-april.html

   

  11 februari 2019